Ad hoc tim zasjeda o ponudama za nabavku vakcina, samo jedna kompanija ispunjava sve traženo

Nakon što je “probijen” obećani rok od tri dana za nabavku vakcina u Federaciji BiH, vlada je krenula u dodatne aktivnosti, a danas bi trebalo da odluče o tome koji veleprometnik će uvesti vakcine.

Veleprometnici lijekovima koji su zainteresovani za nabavku vakcina za potrebe Federacije BiH su imali rok do 16 sati danas da dostave potrebnu dokumentaciju i ponudu Vladi FBiH, odnosno Federalnom zavodu za javno zdravstvo koje treba pregledati pristigle ponude.

Kako Klix.ba nezvanično saznaje do 16 sati je dostavljena smao jedna ponud akoja ispunjava sve tražene zahtjeve, a navodno je riječ o kompaniji Medimpex.

MGMFarm iz Kaknja, koji je također dostavio ponudu, kako nam je rečeno nije dao vrijeme isporuke te da će tek krajem sedmice imati informaciju kada će moći isporučiti naručene količine vakcine.

Nakon toga zasjeda Ad hoc komisija za nabavku vakcina i proslijeđuje Vladi FBiH na razmatranje koja će danas u 18 sati zasjedati, a trebalo bi i odlučiti o tome ko će nabaviti vakcine za Federaciju BiH.

Osim firmi MGM Farm i Krajinagroup koje su nakon prvog dobijenog roka (subota, 11. mart) tražile dodatnih 48 sati za dostavu ponude, pisma namjere je jpremijer Fadil Novalić uputio i kompanijama Bosnalijek, Medimpex, Oktal pharma i Tuzla-farm i to sinoć nakon hitne sjednice Vlade FBiH.

Izvor: klix.ba

Vezane vijesti: