Banjalučanin Aleksej predstavnik BiH na Svjetskom šampionatu kalistenika u Moskvi

Aleksej Đurđević mladić je iz Banja luke, on je preduzetnik, vlasnik agencije za digitalni marketing i jedan od osnivača i predavača u školi digitalnog marketinga Moja Digitalna Akademija. Međutim Aleksej nije samo to, već je ujedno i rekreativni atleta sa dugogodišnjim iskustvom u treningu. Kroz razgovor sa nama, Aleksej nam je otkrio da je koristeći vlastitu težinu, trenirati počeo još u osnovnoškolskim danima. ”Poslije treninga sam se osjećao odlično i to je bio jedan od glavnih razloga koji me motivisao da vježbam. Pratio sam određene YouTubere kojih je u to vrijeme bilo malo i koji su pričali o streetworkoutu i izvodili impresivne vježbe. Na taj način sam se i zainteresovao za ovaj način treninga”, rekao nam je Đurđević. Inače, kalistenika koju Aleksej izvodi je naziv za vježbe koje se sastoje od raznih čistih motoričkih pokreta poput trčanja, stajanja, hvatanja, guranja, skakanja i slično.


Prije nekoliko sedmica, njegov dugogodišnji trud napokon se isplatio, jer je  pozvan na Svjetski kalistenika  šampionat u Rusiji, koji će se održati ovog vikenda, a Aleksej je jedini predstavnik iz BiH.  On će se u Moskvi takmičiti u ”strenght”  kategoriji sa još 45 drugih atleta iz zemalja širom svijeta.
Poziv na ovo takmičenje ga je iznenadio i kako kaže, nije to očekivao ni u najluđim snovima i maštarijama. Poziv za učešće na Svjetskom calisthenics šampionatu u Rusiji za njega  predstavlja ultimativno priznanje za vrijeme i napor koji je uložio u trening prethodnih godina i dokaz da se dugotrajan rad i trud uvijek isplati.  ”Imao sam tu sreću da radim pravu stvar u pravo vrijeme, dijelim to na pravim mjestima i to je došlo do pravih ljudi. Sad se spremam da odmjerim snage sa vrhunskim atletama iz drugih zemalja, a Rusija kao mjesto koje je poznato po najjačim streetworkout takmičarima predstavlja savršenu kombat arenu za to”, ispričao nam je motivisani Aleksej.


S obzirom na to da se priprema za šampionat u Rusiji, zemlji koja je globalno poznata po zvjerski jakim takmičarima, morao je kako kaže, da podigne svoje trening rutine na jedan potpuno novi nivo. ”Uključio sam  beast mode, otkazao  druženja i zamolio suprugu da ona od sada usisava kuću i u potpunosti sam se posvetio pripremama za takmičenje. Činjenica je da se zovem Aleksej i da ću morati da opravdam to ime u Rusiji”, riječi su šaljivog i nasmijanog Alekseja.

Na takmičenju očekuje dobro druženje, nova poznanstva, zanimljivo životno iskustvo i zlato što se zlati. Vjerujemo da će Aleksej  u narednom periodu svojim angažmanom na Instagram profilu uticati na veću popularizaciju ovog sporta na našim prostorima, kako kaže, drago mu je što viđa sve veći broj mladih ljudi koji treniraju na šipkama i nada se da će se taj trend ubrzati u budućnosti.

Instagram profil na kojem Aleksej dijeli svoje trening rutine pogledajte na ovom linku;

https://www.instagram.com/p/CSY6WFBrS5B/

Izvor: Nejra M.-Lj./Trend radio

Vezane vijesti: