Fahrudin Radončić ponovo izabran za predsjednika SBB-a

Na Trećem kongres Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH koji se održava u Mostaru, Fahrudin Radončić, jedini kandidat, ponovno je izabran za lidera te stranke i to jednoglasno.

Zahvalivši se na ponovno ukazanom povjerenju Radinčić je kazao da prije godinu nije zamišljao da ću danas biti ovdje poslije ekspozea i da je čak pravio političku atmosferu da neko mlađi preuzme stranku. Naglasio je da se sljedeći kongres mora dočekati s lepezom kadrova koji imaju legitimne, legalne i zdrave ambicije da preuzmu vođenje SBB-a

“Nemojte da, u najboljoj namjeri prema meni i onome što sam uradio u životu i u Savezu, to pretvaramo nenamjerno u stranku jednog lica i politički projekt koji zavisi od toga da li je Fahrudin Radončić visokog ili nešto manje visokog političkog rejtinga uoči svake izborne kampanje. Naravno to ne smanjuje moju zahvalnost na povjerenje koje ste mi treći put dajete. Trudit ću se na svaki mogući način u granicama svojih intelektualnih, fizičkih, političkih i svakih drugih mogućnosti da vas povedem u izbornu pobjedu zajedno sa prijateljima iz opozicije”, kazao je Radončić.

Na 3. redovnom kongresu prisustvuje 127 verificiranih delegata iz svih regija BiH koji će danas birati predsjednika SBB-a, Sud časti, Nadzorni odbor i novi Glavni odbor ove stranke.

Gosti današnjeg kongresa SBB-a su Zukan Helez, potpredsjednik SDP-a, Darijana Filipović, potpredsjednica HDZ-a, Dejan Kovačević, predsjednik Glavnog odbora Naroda i pravde, Mirsad Kukić, predsjednik PDA, Mirza Batalović, predsjednik Glavnog odbora NES-a, Tarik Tanović, predsjednik GO Naše stranke Mostar, Dervo Sejdić, Romski informativni centar “Kali Sara”, Elzina Pirić, potpredsjednica PDA.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti: