Galić: Otvaranje graničnog prijelaza Svilaj je od ogromnog značaja za BiH

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić rekao je da je izgradnja graničnog prijelaza Svilaj od ogromnog značaja, posebno radi bržeg protoka ljudi i robe, a samim tim i značajnijeg utjecaja na privredne aktivnosti BiH.Galić je naglasio kako će se otvaranjem novog graničnog prijelaza Svilaj poboljšati i uslovi rada Granične policije BiH s obzirom da će policijski službeni obavljati poslove granične kontrole u mnogo boljim uslovima nego na većini drugih prelaza.

“Pripadnici Granične policije BiH nastavit će da aktivno rade na borbi protiv prekograničnog kriminaliteta”, rekao je Galić, koji je prisustvovao svečanom otvaranju prijelaza.

Galić se sastao i sa pomoćnikom direktora za organizaciju i operacije Draganom Kulićem, načelnikom Terenske kancelarije Sjeveroistok Perom Milivojevićem, pomoćnikom načelnika Anđelkom Mikićem i komandantom Jedinice granične policije Bosanski Brod Miloradom Plavšićem, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Sastanak je održan povodom aktuelnog otvaranja Graničnog prelaza i mosta Svilaj, te obaveza i aktivnosti pripadnika Granične policije BiH u vezi sa borbom protiv svakog oblika prekograničnog kriminaliteta.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti: