Mladi aktivisti kreirali kratki film “Eko tok” o očuvanju prirode

Četvero mladih aktivista, okupljenih kroz program “Poticanje demokratskih vrijednosti i aktivnog građanstva među mladima” u organizaciji Humanity in Action Bosnia and Herzegovina, kreiralo je kratki film “Eko tok”.

Cilj filma jeste prikazati kako svakog dana, svako od nas, može da doprinese u borbi protiv klimatskih promjena, a pritom i da efikasno radi i zaradi.

U filmu su praćeni svakodveni rad frizera, konobara, dostavljača, te je prikazano kako običan čovjek može svojim aktivnostima spriječiti dodatno uništenje i zagađivanje prirode. Također, u filmu se može vidjeti i sjajan primjer prikupljanja, odlaganja i recikliranja otpada, koji može donijeti prevagu u postizanju što zdravije životne sredine u BiH.

“Uzimajući u obzir današnje društvo, primjetno je da se još uvijek patimo i borimo sa usvajanjem i praktikovanjem ekološke svijesti kod svakog pojedinca. Željeli smo video koji se ne viđa svaki dan, te smo iz tog razloga pokušali dotaknuti tačno odeđene profesije, tako da svaki pojedinac koji pogleda ovaj film sljedeći put razmisli kako se ponaša na svom radnom mjestu i da li može malim gestom doprinijeti Ekipa studenata koja stoji iza ovog filma se nada da će na ovaj način više pogoditi u srž problema koji su pokušali obraditi, jer se tiče tačno određenih zanimanja, te nije ‘klasičan’ video koji se tiče zaštite sredine u kojoj živimo. zaštiti životne sredine”, kazala je liderica Ekotok grupe Lejla Dautbašić.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti: