Novalić: 30 miliona KM za nastavak podrške nižim nivoima vlasti

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić rekao je da je na prijedlog federalne Vlade, Parlament FBiH izmijenio zakon o izvršenju Budžeta FBiH za tekuću godinu, kojim je omogućeno da se gradovima i opštinama dodijeli 30 miliona KM iz federalnog budžeta, što je nastavak pomoći nižim nivoima vlasti.

“Očekujemo da uskoro bude donesena ova odluka”, istakao je Novalić u razgovoru sa predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti u Kantonu Sarajevo, te podsjetio da je federalna Vlada ovaj kanton prošle godine podržala sa 100 miliona KM grantova namijenjenih zaustavljanju posljedica pandemije koronavirusa.

Na sastanku je razgovarano o projektima koje podržava Vlada FBiH na području Kantona Sarajevo, s posebnim naglaskom na privredu, saopšteno je iz federalne Vlade.

Novalić je predstavio efekte preduzetih mjera i aktivnosti Vlade FBiH na ublažavanju ekonomskih posljedica pandemije u protekloj godini, a kantonalne predstavnike je upoznao i o planu podrške nižim nivoima vlasti u ovoj godini.

Tokom sastanka je razgovarano i o infrastrukturnim projektima i unapređenju saobraćajne povezanosti, kao i o razvoju industrije i privrede, te ekonomskog potencijala ovog kantona, navodi se u saopštenju.

Izvor:BHRT

Vezane vijesti: