Održan sastanak delegacija Turske i BiH, prisustvovali i SNSD-ovi ministri

Nakon sastanka članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, održan je i sastanak delegacija dvije države.Na sastanku su u delegaciji Bosne i Hercegovine, osim članova Predsjedništva BiH, prisustvovali i ministar komunikacije i prometa Vojin Mitrović te ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, obojica iz Dodikovog SNSD-a, koji su tu u svojstvu funkcija koje obavljaju. Ovo je posebno interesantno ako se uzme u obzir činjenica da je Narodna skupština Republike Srpske donijela odluku o tome da ministri i zvaničnici na državnom nivou bojkotuju rad institucija dok ne dođe do povlačenja Inzkove odluke o zabrani negiranja genocida.

Najavljeno je da će jedna od tema razgovora biti i gradnja autoputa Sarajevo – Beograd koja treba da se odvija uz pomoć Turske.

Erdogana je ranije, ispred zgrade Predsjedništva dočekao predsjedavajući Željko Komšić, a pridružio im se i član Šefik Džaferović dok je Milorad Dodik čekao unutar zgrade.

Nakon sastanka bit će održana i svečana večera u čast turskog predsjednika.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti: