Održan seminar za mlade: Lideri – kreatori promjena

U periodu od petka, 7.5., do nedjelje, 9.5.2021. godine u motelu Almy u Zenici održan je seminar pod nazivom “Lideri – kreatori promjena!”. Na seminaru su prisustvovali mladi ispred tri lokalne zajednice: Vučkovaca, Velike Kladuše i Kotor Varoša. Osamnaest mladih ljudi se imalo priliku upoznati, razmjeniti mišljenja na zanimljiv i nesvakidašnji način. Trenerica seminara je bila Alma Nuhanović, koordinatorica inicijative “Nova generacija lokalnih lidera”, a priliku da vode par radionica imali su i predstavnici ispred drugih lokalnih zajednica, Bojan Jurić i Almina Isić.

Na ovaj način su učesnici bili slobodniji iznijeti svoje mišljenje i stav, kako su nam oni na to i ukazali. Oni su kod učesnika razvijali liderski duh, kreirali timsku atmosferu i razgovarali o daljnjem napretku učesnika kao mladih lidera. Mladi, učesnici seminara, su posjetili i Centar za mlade u Zenici, gdje su se upoznali sa radom istog, njihovom historijom, te su imali priliku vidjeti njihove prostorije u kojima borave mladi Zenice.

Kako oni kažu: “Centar je poprilično velika stvar u Zenici.”, a mi se nadamo da će još više mladi dolaziti u ove prostorije, a znamo da mi sigurno, kad god budemo u mogućnosti, hoćemo. Naučili su koliko je važno biti dobar lider, ali i djelovati kao dio tima, kroz razne praktične radionice. Učesnici su na kraju seminara otišli sa certifikatom, posebnom majicom dizajniranom samo za ovaj seminar, uspomenima i novim poznanstvima, ali i znanjima i iskustvima koje nikada neće zaboraviti.

Budi lider koga bi i ti slijedio/la. Mentorsku podršku provedbi inicijative pruža @cefebih.

Ova inicijativa je podržana od strane #BHRI, @IOMBIH and @USAIDBIH. #BHRI #USAIDBIH #USAID #IOMBIH #IOM

Vezane vijesti: