Predstavnički dom Parlamenta FBiH o Zakonu o fiskalnim sistemima

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH danas će održati sjednicu na kojoj bi trebalo da po hitnom postupku budu razmatrane izmjene i dopune Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga i Zakona o unutrašnjem platnom prometu, te dopune Zakona o Komisiji za vrijednosne papire.

Dopuna Zakona o Komisiji za vrijednosne papire važna je jer je namjera da njenim sprovođenjem bude odblokiran rad ovog tijela, koje ne funkcioniše od 30. oktobra prošle godine, saopšteno je iz federalnog Parlamenta.

Osim navedenih tačaka, na dnevnom redu sjednice Predstavničkog doma nalaze se i izmjene i dopune Zakona o fiskalnim sistemima jer je potrebno unaprijediti sistem fiskalizacije.

Neophodno je da postoji sveobuhvatan način evidentiranja prometa i omogućavanja slanja podataka o svakom pojedinačno ostvarenom prometu prema Poreskoj upravi u skladu sa tehnološkim razvojem povećane brzine prenosa podataka i uvođenja 4G mreže u BiH.

Poslanici će razmatrati i predložene zakone o registru finansijskih izvještaja i zakona o računovodstvu i reviziji, kao i izmjenu Zakona o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima.

Planirano je i izjašnjavanje o Nacrtu regulacionog plana istorijskog gradskog područja Blagaj za period od 10 godina od dana usvajanja, izvještaju o izvršenju budžeta FBiH za prošlu godinu, kvartalnim izvještajima o dugu za 2019. i 2020. godinu i izvještajima o zaduženju FBiH.

Na dnevnom redu sjednice su i godišnji izvještaji o poslovanju Javnog preduzeća “Željeznice FBiH” za 2016, 2017. i 2018. godinu.

Izvor: bhrt

Vezane vijesti: