Savjet ministara nije usvojio nijednu odluku, sa dnevnog reda povučen Prijedlog programa reformi

Na današnjoj 43. sjednici Savjeta ministara BiH razmotrene su 33 tačke dnevnog reda koje nisu usvojene, jer su protiv glasali predstavnici Republike Srpske, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Sa sjednice je prethodno sa dnevnog reda povučen Prijedlog programa reformi Bosne i Hercegovine 2021., sa Prijedlogom odluke o usvajanju, čiji je predlagač bila Komisija za saradnju sa NATO-om BiH.

Josip Brkic, predsjedavajući Komisije za saradnju sa NATO-om BiH rekao je da je povukao ovu tačku sa zahtjevom da se prebaci na narednu sjednicu.

“Jer je predsjedavajući Tegeltija najavio da će biti protiv određenog broja odluka. Ostavljam ga na tom proceduralnom životu jer nam treba konsenzus. Ako ne bude usvojen, to je kraj života ovog dokumenta. Svi članovi Komisije su prihvatili ovaj dokument, bez obzira na narod i na to iz koje stranke dolaze. Optimizam da će biti usvojen upravo izvlačim iz te činjenice”, rekao je Brkić.

On je dodao da očekuje od Tegeltije da uskoro organizije sjednicu da se ovaj dokument usvoji.

Na sjednicu su došli predsjedavajući VM Zoran Tegeltija i šest ministara, dok sjednici neće prisustvovati ministar Selmo Cikotic, Sifet Podžić i Vojin Mitrović.

Radilo se o sjednici Savjeta ministara BiH koja je bila zakazana za 29. juli, ali je tada odgođena po nalogu predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH.

Izvor: bhrt

Vezane vijesti: