SIPA pretresa sjedište Granične policije u Sarajevu, privode članove komisije za prijem kadeta

Pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) ušli su jutros u prostorije Granične policije BiH u Sarajevu i vrše privođenja i pretrese.

Kako saznajemo, vrše se pretresi u Centralnom istražnom uredu, a u toku su i privođenja članova Komisije za prijem kadeta u Graničnu policiju BiH.

Sumnja se u vršenje brojnih krivičnih djela prilikom prijema novih kadeta.

Iz SIPA-e je za portal Klix.ba kazano kako njihovi službenici postupaju u Graničnoj policiji uz podršku partnerskih agencija i to u Kantonu Sarajevo i Srednjebosansko kantonu.

“Osumnjičeni se terete za zloupotrebe položaja, primanje poklona i drugih oblika koristi, primanje nagrade radi trgovine utjecaja”, kazala je Jelena Miovčić, glasnogovornica SIPA-e.

Kako saznajemo za prijem kadeta traženo je između 15 i 20 hiljada KM.

Podsjećamo, nedavno se pojavila informacija da su ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić, direktora OSA-e Osman Mehmedagić, v. d. direktora Federalne uprave policije Ensad Korman, šef Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Erduan Kafedžić i savjetnik u Uredu Erika Larsona dobili pismo u kojem se otkrivaju neregularnosti u vezi s aktuelnim konkursom za prijem kadeta u Graničnoj policiji BiH.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti: