SMBiH o zajmu za oporavak i podršku firmama

Savjet ministara Bosne i Hercegovine danas će razmatrati nacrt sporazuma o zajmu za projekat oporavka i podrške firmama i poslovnim subjektima između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Na predloženom dnevnom redu je nacrt sporazuma o vojno-finansijskoj saradnji između Savjeta ministara i Vlade Turske i sprovođenju protokola o finansijskoj pomoći između Savjeta ministara i Vlade Turske, čiji je predlagač Ministarstvo odbrane.

Nacrt odluke o ratifikaciji sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Hrvatske o održavanju i rekonstrukciji putnih mostova na državnoj granici biće jedna od tema najavljene sjednice.

Pred ministrima će se naći informacija o stanju u oblasti migracija u BiH za oktobar, kao i prijedlog odluke o odobravanju grant sredstava za ublažavanje humanitarnih posljedica migrantske krize u BiH putem Društva Crvenog krsta BiH.

Na dnevnom redu je informacija o prihvatanju podrške UNICEF-a u procedurama nabavke vakcina za BiH u okviru mehanizma “Kovaks” i osiguranju finansijskih sredstava za ispunjavanje obaveza iz ugovora o nabavci vakcina s Globalnom alijansom za vakcine protiv Kovid-19 putem mehanizma “Kovaks”, kao i specifičnih ugovora u sklopu sporazuma o zajedničkoj nabavci zdravstvenih protivmjera, te prijedlog odluke o odobravanju korištenja sredstava iz budžeta institucija i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu.

Ministri bi trebalo da razmotre zaključak 13. sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH povodom usvajanja informacije o nezakonitom i neprofesionalnom djelovanju ministra spoljnih poslova, čiji je podnosilac delegat Dušanka Majkić – drugi krug glasanja.

Sjednica je zakazana za 11.00 časova.

Izvor:BHRT

Vezane vijesti: