Timovi Merhameta na terenu dostavljaju pomoć ugroženima od poplava

Timovi Muslimanskog dobrotvornog društva Merhamet nalaze se na terenu, na područjima u Bosni i Hercegovini koja su proteklih dana pogođena poplavama.

Tako su, između ostalog, uposlenici i aktivisti Regionalnog odbora Merhameta Sarajevo danas posjetili nekoliko poplavljenih područja na prostoru Kantona Sarajevo i ugroženim porodicama dostavili pomoć.

Merhametove ekipe obišle su teren na područja općine Trnovo: Pendičiće, Gračanicu, Sabice, Bijelu, Pomene, kao i Kijevo na području Republike Srpske.

To su mjesta koja su najviše nastradala u najnovijim poplavama, gdje je Regionalni odbor Merhameta Sarajevo, u saradnji sa Osnovnim odborom Merhameta Trnovo, danas podijelio 40 porodičnih prehrambenih paketa.

“U razgovoru sa ugroženim stanovništvom na ovom području saznali smo da su im sada najpotrebnija higijenska i sredstva za dezinfekciju“, kazao je direktor Regionalnog odbora Merhameta Sarajevo Munib Bujak.

Odmah nakon što je veliko nevrijeme pogodilo Bosnu i Hercegovinu te uzrokovalo velike poplave, MDD Merhamet je poduzeo sve aktivnosti kako bi blagovremeno i interventno djelovao na terenu, shodno novonastaloj situaciji.

Predsjednik HO MDD Merhamet Kenan Vrbanjac izjavio je da sve Merhametove organizacione jedinice, koje djeluju na područjima koja su pogođena poplavama, budno prate situaciju i da su timovi spremni interventno djelovati kako bi se pružila pomoć stanovništvu koje je ugroženo vremenskim neprilikama.

“Merhametovi regionalni i osnovni odbori stavili su se na raspolaganje lokalnim štabovima Civilne zaštite i u stalnom su kontaktu s njima. Merhamet je angažirao sve svoje resurse kako bi se pomoglo ugroženim područjima i građanima koji su pogođeni poplavama, na cijeloj teritoriji BiH“, poručio je Vrbanjac.

Izvor:BHRT

Vezane vijesti: