U Sarajevu veliki skup podrške Palestincima: Samo trebaš biti čovjek da ustaneš za Gazu

Dan nakon što je nastupilo primirje između Izraela i Hamasa, ispred sarajevske Vijećnice je održan poseban skup podrške palestinskom narodu. U centru Sarajeva danas se okupilo nekoliko stotina ljudi koji su uz muziku, plakate i zastave poslali poruku podrške narodu Palestine.

“Ne moraš biti musliman da bi ustao za Gazu, potrebno je samo da budeš čovjek”, napisano je na engleskom jeziku na jednom od plakata.

Osim toga, u masi su bili vidljivi i plakati sa natpisima: “Ne želimo tišinu” i “Zaustavite etničko čišćenje”.

Organizatori ovog skupa su ranije naveli kako Sarajevo smatraju evropskim Jerusalemom i da građani ovog grada najbolje znaju šta znači zalaganje za zajedništvo, toleranciju kao i koliko je teška borba za opstanak, slobodu i svoj dom.

“Prema tome posebno je važno da svi mi iz ovoga grada pošaljemo poruke podrške našem prijateljskom narodu Palestine i da dignemo glas protiv svake vrste agresije, rata, ubijanja, protjerivanja i oduzimanja imovine kojem je narod Palestine trenutno izložen nemilosrdnom agresijom Izraela na Pojas Gaze i svakodnevnim napadima i oduzimanje imovine Palestincima na okupiranoj Zapadnoj Obali I Al –Qudsu (Jerusalemu)”, rekli su organizatori okupljanja – Udruženje “Palestinska zajednica u BiH”.

Napomenuli su da ovaj skup organizuju samo za narod Palestine i u ime mira, a ne protiv bilo koga

Vezane vijesti: