Zdravko Krivokapić stigao u Sarajevo, Tegeltija ga dočekao na Trgu BiH

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić i delegacija Vlade Crne Gore stigli su jutros u Sarajevo gdje će imati niz sastanaka s predstavnicima vlasti Bosne i Hercegovine.Riječ je o njegovoj prvoj bilateralnoj posjeti regionu, a Krivokapić je istaknuo da je “siguran da će potvrditi dobre odnose i utabati staze za nove uspjehe, koje će region učiniti dijelom Evropske unije”.

Svečani doček mu je upriličio predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Zegeltija na platou ispred zgrade institucija BiH. Nakon toga će uslijediti sastanak Krivokapića i Tegeltije, kao i delegacija Vlade Crne Gore i Vijeća ministara BiH.

Krivokapića će još primiti i članovi Predsjedništva BiH, kao i premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Tegeltija-Krivokapić: Regionalna saradnja preduslov napretka

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija i premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavili su kako su bilateralni odnosi BiH i Crne Gore na visokom nivou i bez otvorenih pitanja, te kako je preduslov napretka regionalna saradnja, a nakon susreta susreta delegacija BiH i Crne Gore u Sarajevu.

Zdravko Krivokapić je rekao kako mu je posebno zadovoljstvo i radost što je u Sarajevo i da je ovo je prva posjeta koja se dešava u regionu.

Zoran Tegletija naglasio ja kako su oba pitanja usaglašena u pripremi dolaska Zdravka Krivokapića, te da je danas potvrđeno i rješenje pitanja putarine na dionici Trebinje-Herceg Novi.

“Naši odnosi su prijateljski i bez ikakvih otvorenih, odnosno spornih pitanja. To sa Crnom Gorom ne postoji, jer BiH i Crna Gora nemaju problem ni sa granicom”, rekao je Tegeltija.

On je naveo je da je prioritet ekonomija, te istakao da je epidemiološka situacija negativno uticala na spoljnotrgovnsku razmjenu dvije zemlje.

Tegeltija je izrazio očekivanja da će se tokom ove godine povećati trgovinska razmjena.

U ovom trenutku želimo brzo da riješimo pitanje ulaska i izlaska građana BiH i Crne Gore, te ćemo pokušati da na GP Zupcu ubrzamo radove. Ukoliko bude dobre volje, a mislim da postoji, to se može realizovati, barem u periodu turističke sezone, rekao je Tegeltija.

Dodao je kako je to u interesu građana i poslovnih subjekata ove dvije susjedne zemlje.

“Povezivanje Sarajeva i Podgorice, posebno na relaciji Foča-Šćepan Polje, naš je prioritet”, naglasio je Tegeltija


Izvor:BHRT

Vezane vijesti: