Željko Komšić se u New Yorku sastao sa Milom Đukanovićem i Vjosom Osmani

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić se večeras u New Yorku sastao sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem i predsjednicom Kosova Vjosom Osmani.

Oni su se sastali na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija koja se održava u New Yorku, a nakon sastanka su objavili zajedničko saopćenje.

Na sastanku su razgovarali o razvoju trenutnih događaja u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Kosovu, te o cjelokupnoj situaciji na Zapadnom Balkanu.

“Predsjednici su izrazili zabrinutost zbog aktuelnih dešavanja u regionu s ciljem očuvanja njegove stabilnosti kao preduslova za evropsku perspektivu svih zemalja Zapadnog Balkana. Predsjednici Bosne i Hercegovine, Kosova i Crne Gore su se složili da nastave komunikaciju i intenziviraju dijalog o ovom pitanju i u budućnosti”, rečeno je u saopćenju.

Željko Komšić se jučer na zasjedanju Generalne skupštine obratio članicama UN-a prilikom čega je govorio o pandemiji koronavirusa, klimatskim promjenama, ali najviše o situaciji u Bosni i Hercegovini i regionu. Danas se obratio i Milo Đukanović koji je globalnim liderima poručio da se svi zajedno moramo boriti protiv desničarskih ideja.

Izvor: klix.ba

Vezane vijesti: