Zenički mališani se okupili za Dženu: Ostavili plišane igračke kao sjećanje na vršnjakinju

Na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici danas je održan mirni skup podrške porodici djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja, a okupljeni su poručili da je dosta ubijanja djece te su tražili pravdu u ovom slučaju.

Više desetina građana Zenice s najmlađima okupilo se danas na centralnom trgu u Zenici kako bi poručili da je dosta grešaka i nakaradnog sistema te da se svi moraju boriti za istinu i pravdu i svaku grešku prijaviti nadležnim institucijama.

Sabira Prpić, jedna od učesnica današnjeg protesta, u svojoj porodici je doživjela grešku ljekara koji je prilikom rađanja njenog unuka, uslijed komplikacija, nanio povrede novorođenčetu koje su bile kobne po život.

“Nažalost, tako je kako je. Sud je dokazao da je greška ljekara, izrečena je kazna, sve smo to uradili da bismo spasili druge živote. Nažalost, nismo mnogo uradili, doktor koji je osuđen još uvijek radi, samo ne obavlja porode. Danas smo se okupili kako bismo kazali da je dosta da nevina djeca stradaju zbog grešaka ljekara, sistema, države..”, kazala je Prpić.

Svima je poručila da čuvaju svoju djecu, da se bore i da tjeraju pravdu do kraja koliko god to bili bolni i tužni dani.

“Mi smo smrt doživjeli u petak u 19:05, u subotu ujutro, koliko god nam je bilo teško, slučaj je prijavljen i prolazili smo teške razgovore, ispitivanja, u bunilu, neznanju… Svaku grešku koju roditelji primijete trebaju prijaviti”, dodala je Prpić.

Zenički mališani su pored fontane sa svojim majkama ostavljali plišane igračke i naljepnice za Dženu.

IZVOR: KLIX.BA

Vezane vijesti: