Apple dizajnirao specijalnu zaštitnu masku

U trenutku kad je nošenje zaštitnih maski obavezno širom svijeta, u Appleu su se odlučili na pomalo neobičan potez.

Naime, zbog pandemije koronavirusa morali su zatvoriti svoje trgovine širom svijeta, a jedan od uslova za njihovo ponovno otvaranje zasigurno je i noštenje zaštitnih maski.

Zato su dizajneri Applea osmislili zaštitnu masku u Appleovom stilu. Kako je objavljeno na YouTube kanalu Unboxing Therapy, Apple je za svoje zaposlenike osmislio posebnu zaštitnu masku koju je istovremeno moguće prati i nositi nekoliko puta, ali i baciti nakon isteka korištenja.

U videu se vidi da su maske “Dizajnirane u Appleu, a napravljene u Kini” i svaka kutija sadrži pet maski koje se mogu nositi osam sati prije nego što ih je potrebno oprati. Maske se mogu prati pet puta prije nego što ih treba baciti i uzeti novu. Uz masku, koja izgleda prilično čvrsto, dolaze i posebne kvačice koje drže masku na mjestu.

Kako je opisano u videu, u paketu se nalaze i upute kako koristiti i održavati masku, a dodatne informacije zaposlenici Applea mogu pronaći na posebnoj internet stanici namijenjenoj upravo njima.

Zanimljivo, na vanjskoj strani kutije nalazi se i ID broj, prema kojem će vjerovatno zaposlenici moći voditi evidenciju o tome koliko je maski kome izdano i kad bi im trebala nova pošiljka.

Nažalost, u Appleu nisu planirali ove maske, koje se čine prilično izdržljivima i praktičnima, prodavati u svojim prodavnicama, barem zasad.

Vezane vijesti: