Supružnici sagradili repliku Keopsove piramide u dvorištu: Visoka je 13 metara

Nekoliko kilometara nedaleko od Sankt Petersburga, u selu Istinka, bračni par Andrej i Viktorija Vakruševa odlučili su se na jedan jako neobičan potez, a to je sagraditi repliku najveće egipatske piramide, one u Gizi. Par je želio da piramida bude što autentičnija tako da su rekreirali i podzemne odaje i sarkofag.

Kako izvori kažu Andrej i Viktorija oduvijek su bili fascinirani drevnim Egiptom pa su nebrojeno puta bili u posjeti Gizi i sami su se mogli uvjeriti u izgled prave piramide do u najsitnije detalje pa su se tako po povratku s jednog od svojih putovanja odlučili u svome selu sagraditi repliku Keopsove piramide.

U njihovom dvorištu nalazi se piramida u omjeru 19:1 u usporedbi s onom pravom, što bi bila visina od 9 metara s bočnim stranama od 13 metara.

Za izgradnju piramide utrošeno je čak 400 tona betona, a projekt još nije dovršen. Tačnije, unutrašnjost piramide još nije realizirana na način na koji su vlasnici to zamislili.

Iako će do završetka samog projekta proći još neko vrijeme vlasnici već naplaćuju ulaz znatiželjnim turistima koji žele provesti svoje vrijeme unutar priramide i istražiti je ili samo malo odmoriti u ovoj neobičnoj građevini.

Supružnici ne namjeravaju stati na ovom projektu, tako kažu dostupne informacije, navodno već sada prave nacrt za egipatski hram koji će biti povezan s piramidom pomoću podzemnog tunela.

Vezane vijesti: