Tematska vila u Orlandu predstavlja pravu avanturu za sve ljubitelje Harryja Pottera

Priče o svijetu čarobnjaka Harryija Pottera i njegovih avantura popularne su širom svijeta te se stalno pojavljuju novi proizvodi i usluge inspirisani ovim posebnim svijetom. U blizini tematskog parka The Wizarding World of Harry Potter u Orlandu u SAD-u nalazi se vila koja je pravo mjesto za prenoćište za ljubitelje čuvenog čarobnjaka. Bored Panda piše da je riječ o vili od 370 kvadratnih metara koja je osmišljena tako da bude u blizini onih koji su krenuli u ogromni tematski park, a da im upotpuni doživljaj posjete ovom magičnom svijetu.

Unjoj postoji osam spavaćih soba, pet kupatila i može smjestiti do 20 ljudi. Cijena prenoćišta počinje od 305 dolara. Iako ovo nije prvi smještaj s navedenom tematikom, ipak je znatno detaljniji i potpuniji kada je riječ o prikazivanju prizora iz knjiga i filmova o Harryiju Potteru.

Na ulazu vas dočekuje šešir za razvrstavanje, a nakon toga se biraju sobe u kojima će gosti odsjesti. Među njima je i zelena soba u stilu kuće Slytherin, kreveti na sprat u stilu Gryffindora, ali i namješteni prostor ispod stepenica koji podsjeća na prvu Harryijevu spavaću sobu.

Cjelokupna unutrašnjost ovog objekta oslikava čuvene scene iz popularnog serijala i skoro sve je na neki način povezano sa Harryijem. Tu su brojne reference, a gosti mogu tražiti i Horcruxese.

Atmosferu dočaravaju i posebni vizuelni i zvučni efekti, posebna posteljina i brojni detalji na raznim predmetima. Za zabavu, tu je filmska soba spremna za maraton u svako doba, stilizovana poput zabranjene šume.

Postoji i soba sa stolovima za stoni fudbal dekorisana u stilu Quidditcha, popularnog čarobnjačkog sporta, a tu su i ogromni šah i bazen.

Vezane vijesti: