U bašti hotela Evropa upriličena gala zabava u čast filma “Toma”

U bašti hotelu Evropa održava zabava u čast filma “Toma” reditelja Dragana Bjelogrlića, a kojim je zvanično završeno 27. izdanje Sarajevo Film Festivala.

Kako je prvi dan i otvaranje festivala završen zabavom i gala prijemom, dobra atmosfera i proslava bila je rezervisana i za sam kraj.

Brojne zvanice, počev od glumaca iz filma “Toma” te brojnih drugih ličnosti iz svijeta filma, ali i javnog i političkog života Bosne i Hercegovine prisustvuje večerašnjoj zabavi rastanka. Zabavi je prisustvovala gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, delegat u Domu naroda Parlamenta BiH Denis Bećirović, direktor BH Telecoma Sedin Kahriman i brojni drugi.

Gala zabava uslijedila je nakon premijernog prikazivanja filma “Toma” za koji se tražila stolica više, a organizatori su bili prinuđeni omogućiti dodatna mjesta za sjedenje.

Među posjetiocima kina na Metalcu gdje se održala premijera, pored glumaca iz filma, reditelja Dragana Bjelogrlića i muzičkog producenta Željka Joksimovića, bio je i Halid Bešlić.

Zvanice su na posljednjoj zabavi u okviru festivala uživale uz dobru muziku, kao i hranu i piće te su time proslavili završetak priče 27. izdanja Sarajevo Film Festivala koji se održao pod motom “Life is back” i “Cinema is back”.

Izvor: klix.ba

Vezane vijesti: