Više od 100 miliona ljudi širom svijeta koristi Apple Watch

Apple Watch je i dalje najpopularniji pametni sat na tržištu, a u drugom tromjesečju 2021. godine, prema Global Tracker, Apple je dosegao novu prekretnicu u bazi korisnika.

Sada je više od 100 miliona aktivnih korisnika Apple Watcha zahvaljujući dizajnu uređaja, zdravstvenim karakteristika i srodnim uslugama.

Moguće je da je Apple ovo dostigao još prije 2021. godine, jer je Neil Cybart u februaru rekao da je prema njegovim procjenama Apple u decembru 2020. dosegao 100 miliona korisnika.

U drugom tromjesečju 2021. godine globalne isporuke pametnih satova porasle su za 27 posto, pa je Apple uspio zadržati svoju poziciju broj jedan. Appleov tržišni udio iznosio je 28 posto, nešto manje u odnosu na 30 posto u istom kvartalu prošle godine, ali znatno iznad konkurencije poput Huaweija, Samsunga i Garmina.

Sjedinjene Američke Države i dalje su najveće Appleovo tržište, odgovorno za više od polovice baze korisnika Apple Watch-a.

Tokom tromjesečja Apple Watch Series 6 bio je najpopularniji pametni sat, a slijedi ga Apple Watch SE. Samsung Galaxy Watch Active 2 zauzeo je treće mjesto, na četvrtom je Apple Watch Series 3 i na petom mjestu je Imoo Z6-4G.

Izvor: klix.ba

Vezane vijesti: