MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Atomski nogomet u Lisabonu: Leipzig senzacionalno izbacio Atletico iz Lige prvaka

Nogometaši Leipziga su senzacionalno izbacili Atletico Madrid u četvrtfinalu Lige prvaka u Lisabonu rezultatom 2:1.

Na prvu šansu čekala su se samo četiri minuta kada je iznenada Halstenberg ostao sam u kaznenom prostoru Atletica, no nije se najbolje snašao i šutirao je visoko preko gola.

U 10. minuti uzvratio je Savić kada je šutirao glavom, ali je Gulacsi bio siguran. Dvije minute kasnije zaprijetio je i Carrasco, a golman Leipziga je ponovo bio siguran.

Posljednje uzbuđenje u prvom poluvremenu vidjeli smo u sudijskoj nadoknadi kada se i golman Atletica istakao. Upamecano je šutirao, a Oblak odbranio njegov udarac.

Odmah na početku drugog poluvremena Leipzig je poveo. Nakon lijepe akcije u 51. minuti Sabitzer je ubacio loptu s desne strane, a Olmo glavom matira Oblaka za 1:0.

U 71. minuti rezervista Joao Felix je nakon samo desetak minuta u igri uradio sve što treba i donio izjednačenje Atleticu.

Nakon sjajnog prodora u kaznenom prostoru ga je nepropisno zaustavio Lukas Klostermann, a arbitar Szymon Marciniak je dosudio penal za Jorgandžije. Felix je preuzeo odgovornost na sebe i pogodio za 1:1.

Leipzig je u samom finišu susreta stigao do pobjede i prolaska dalje.

U 88. minuti nakon duge akcije lopta je došla do Angelina na lijevoj strani. On nije želio centrirati pred gol Atletica, već je odigrao povratnu loptu na 20-ak metara. Tyler Adams je šutirao, nesretni Stefan Savić je želi blokirati njegov udarac, ali je promijenio smjer lopte i prevario svog golmana.

Do kraja susreta Jorgandžije su pokušale stići do izjednačenja i proužetaka, čak je i Oblak nakon kornera otišao u kazneni prostor Gulacsija, no njemačka ekipa je izdržala sve napade i zasluženo prošla dalje.

Leipzig će u polufinalu koje se igra 18. augusta igrati protiv PSG-a.

Večeras se u Lisabonu igra derbi četvrtfinala Lige prvaka između Barcelone i Bayerna.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa