MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Barcelona prošla u Kupu, Pjanić promašio penal i pogodio prečku

Barcelona je tek nakon produžetaka slavila u meču 1/16 finala Kupa kralja protiv niželigaša Cornelle rezultatom 2:0, u susretu u kojem su Katalonci promašili čak dva jedanaesterca.Ekipa Ronalda Koemana je mogla do vodstva u 40. minuti kada je dosuđen prvi jedanaesterac, međutim, naš reprezentativac Miralem Pjanić bio je neprecizan. Zmaj je preuzeo odgovornost, ali je golman domaće ekipe pročitao njegovu namjeru i zaustavio mu je šut.

I u nastavku su Katalonci napadali, ali do gola nisu mogli. Sjajnu priliku početkom drugog dijela imao je Antoine Griezmann na asitenciju Pjanića, ali je s desetak metara šutirao visoko preko gola.

Novi penal za Barcelonu dosuđen je u 79. minuti, ali ni Ousmane Dembele nije bio preciznan. Francuz je pucao nisko po sredini gola, a čuvar mreže Cornelle Ramon Juan Ramirez ostao je na mjestu i ponovo je odbranio.

Pjanić nije imao sreće da postigne prvijenac za Barcelonu jer je u 90. minuti pogodio prečku, a ponovo je Ramirez zakačio loptu tom prilikom i spasio svoj tim.

Ipak, u 92. minuti ništa nije mogao i Dembele je izvanrednim udarcem s vrha šesnaesterca konačno pogodio za 1:0.

U posljednjim trenucima Braithwaite je postavio konačnih 2:0, pa je Barcelona teškom mukom izbjegla blamažu. Pjanić je odigrao cijeli meč, a u 106. minuti zaradio je i žuti karton.

Domaći sastav je meč završio s igračem manje nakon što je u 117. minuti Estelles zaradio drugi žuti karton i automatsko isključenje.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa