MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Bayern siguran protiv Lazija,Chelsea izbacio Atletico

Nogometaši Chelseaja i Bayerna plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u dvije utakmice bili bolji od madridskog Atletica, odnosno Lazija.

Bayern je protiv Lazija bio ubojit. U prvom meču bilo je 4:1 za bavarsku ekipu koja je već tada riješila pitanje putnika u četvrtfinale, a u Minhenu samo potvrdila prolaz novom pobjedom rezultatom 2:1.

Njemačka ekipa je u vodstvo stigla u 33. minuti kada je Lewandowski sigurno realizovao penal. Prethodno je Muriqi srušio Goretzku pa je sudija pokazao na bijelu tačku.U nastavku meča Bayern je postigao još jedan pogodak preko Choupo-Motinga koji je samo nekoliko minuta ranije zamijenio Lewandowskog. Kamerunac je rutinski zabio nakon što ga je Alaba izbacio jedan na jedan s Reinom.Osam minuta prije kraja meča Parolo je smanjio rezultat i postavio konačnih 2:1 za Bayern, koji će nastaviti svoj pohod ka odbrani titule prvaka Evrope.

Chelsea bolji od Atletica

Chelsea je u prvoj utakmici slavio s 1:0, dok je protekle večeri u Londonu bilo 2:0 za Plavce.Engleska ekipa povela je u 34. minuti. Werner je povukao sjajnu kontru po lijevoj strani, vidio je Ziyecha kako dotrčava i fantastično ga je pogodio, a ovaj je smireno matirao Oblaka za 1:0. I prije gola i poslije samo je Chelsea praktično igrao, dok je Atletico pružio još jednu očajnu partiju bez velikih prilika za postizanje gola. Chelsea je u sudijskoj nadoknadi preko Emersona došao do konačnih 2:0 pa je sasvim zasluženo slavio prolaz u narednu fazu takmičenja.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa