MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Bh. taekwondoistkinja Ada Avdagić osvojila zlatnu medalju na turniru “Polish Open 2021”

Na završenom međunarodnom taekwondo turniru E1 “Polish Open 2021” održanom u Varšavi (Poljska), takmičarka Taekwondo kluba Sarajevo i mlada olimpijska nada BiH Ada Avdagić, osvojila je zlatnu medalju u konkurenciji juniorki do 46 kg.

Nakon što je u prvom kolu bila slobodna, Avdagićeva je do zlatne medalje došla pobjedama nad takmičarkama iz Grčke, Portugala i Italije i tako osvojila nove važne bodove na WTE ranking listi uoči Evropskog juniorskog prvenstva koje će se održati sredinom novembra.

Sjajni rezultati iz prethodnog perioda doveli su Avdagić na prvo mjesto prestižne liste, a u protekloj godini osvojila je zlatnu medalju na Slovenia G1 Open, zatim zlatnu medalju na Sofia G1 Open, kao i na evropskom klupskom prvenstvu održanom u Zagrebu prethodne godine. Takođe je osvojila i titulu državnog prvaka, a proglašena je i olimpijskom nadom.

Avdagić je jedna od najvećih uzdanica taekwondo sporta u Bosni i Hercegovini. Dugi niz godina ostvaruje sjajne rezultate, i pretendent je za nastup na OI u Parizu 2024. godine. Stipendista je Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa