MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

BIH deklasirala Grčku i osvojila prvo mjestu u grupi

Košarkaška reprezentacija BiH pobijedila je selekciju Grčke rezultatom 84:69, u okviru utakmice 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo odigrane u latvijskoj Rigi. Ovom pobjedom naš tim je izborio prvo mjesto u grupi s obzirom na bolji međusobni omjer od Grka.https://2def9f7f7dd37cfd4984c2590a20fabc.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

Naši košarkaši već ranije su osigurali plasman na Eurobasket pa meč nije imao prevelik takmičarski značaj, ali BiH je imala priliku da u slučaju trijumfa većeg od pet razlike osvoji prvo mjesto u grupi H i tako ostvari povoljniju poziciju u žrijebu za predstojeće EP.

I Grčka je, baš kao i bh. reprezentacija, izborila put na smotru najboljih evropskih selekcija i popularni Heleni su nastupili u oslabljenom i podmlađenom sastavu.

Bh. tim je odlično otvorio susret i već sredinom prve dionice imali smo osam koševa prednosti (15:7), a tu razliku smo uspjeli zadržati i do isteka prvih deset minuta.

I u drugoj dionici izabranici Vedrana Bosnića su kontrolisali zbivanja na parketu, ali u finišu četvrtine Grci su smanjili na 39:35 i činilo se da se vraćaju u meč. Ipak, naši košarkaši su u posljednje dvije minute napravili seriju 8:0 i na kraju prvog poluvremena vodili smo sa 49:37.

Činilo se da je meč definitivno prelomljen u trećoj četvrtini kada smo sjajnom igrom u odbrani i čvrstom odbranom poveli sa 64:40, ali Grčka je do kraja smanjila na 64:51 i u posljednjih deset minuta i dalje je imala aktivan rezultat.

Ipak, naši igrači su se vrlo brzo vratili u pravi ritam te su do kraja stigli do veoma ubjedljive pobjede rezultatom 84:69.

Prvo ime u našem sastavu bio je Emir Sulejmanović sa 23 poena i 13 skokova, a pratili su ga Kenan Kamenjaš sa 16, Aleksandar Lazić sa 11, John Daniel Roberson sa deset poena i devet asistencija, te Amar Gegić sa devet poena i deset asistencija.

Kod Grka bolji od ostalih bio je Vassilis Kavvadas sa 16 poena, a solidni su bili i Dimitrios Katsivelis sa 12 te Linos Chrysikopoulos sa deset ubačaja.

Bh. košarkaši su ovom pobjedom s obzirom na bolji međusobni omjer od Grka osigurali prvo mjesto u grupi, a u ponedjeljak nas očekuje utakmica posljednjeg kola protiv Bugarske.

Podsjetimo, Eurobasket će se održati u septembru 2022. godine u Češkoj, Gruziji, Italiji i Njemačkoj.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa