MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

BiH na Koševu poražena od Irana

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je na stadionu Koševo poražena od selekcije Irana sa 2:0 u prijateljskom susretu.

Zmajevi od dolaska Dušana Bajevića nisu uspjeli da ostvare niti jednu pobjedu, a negativna serija produžila se i nakon duela sa Iranom, koji je pred praznim tribinama najvećeg bh. stadiona stigao do pobjede i dokazao da je jedan od najneprijatnijih rivala za bh. reprezentaciju, a da unutar našeg nacionalnog tima definitivno ne cvjetaju ruže, pa bez obzira što u ovom duelu danas nismo imali nekoliko važnih igrača i što su trojica debitanata dobila šansu od početka.

Očajno prvo poluvrijeme Zmajeva okončano je slabim udarcem Pjanića iz slobodnjaka sa oko 17-18 metara iskosa s lijeve strane. Pogodio je veznjak Barcelone samo živi zid iz izgledne pozicije.

Na samom početku drugog dijela Iran stiže do pogotka. Amiri je ukrao loptu Nastiću, uposlio Rezaeija, koji lijepim i preciznim udarcem matira Pirića. Uslijedio je očekivano period utakmice u kojoj su naši igrači napadali, imali veći posjed lopte, ali nekako nismo uspijevali da konkretizujemo te napade.

Uspavanku prekida tek jedan pokušaj Rahmanovića u 68. minuti, ali je lopta otišla pored gola iranske reprezentacije. Do kraja nastavak blijede, usporene i loše igre bh. tima i novi poraz je bio neminovan. Rezervista Ghaedi je u nadoknadi ovjerio novu pobjedu Irana u duelima s BiH. Imao je Tatar dobar pokušaj u 94. minuti, možda i najbolja šansa za Zmajeve, ali pucao je ofanzivac FK Sarajevo pored gola.

Naša reprezentacija za pobjedu ne zna skoro čitavu godinu dana, a pod vodstvom Dušana Bajevića još nije ostvarila trijumf. Posljednja pobjeda je upisana protiv Lihtenštajna 18. novembra 2019. godine.

BiH će za dva dana gostovati Nizozemskoj u Amsterdamu u okviru Lige nacija, pa će 18. novembra ugostiti Italiju na Grbavici, također u Ligi nacija.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa