MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

BiH – Peru 1:1: Džumhur pobijedio Alvareza pa Bašić izgubio od Varilasa

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur pobijedio je Peruanca Nicolasa Alvareza u prvom meču Prve svjetske grupe u Davis Cupu rezultatom 2:1 u setovima, dok je Mirza Bašić rezultatom 2:0 izgubio od Juana Pabla Varilasa.

Prvi set Damir je lagano riješio nakon što je napravio dva breaka na početku te došao u vodstvo od 4:0, što mu je omogućilo da lagano privede prvi set kraju, a u drugom je pobjednik odlučen nakon tie-breaka u kojem je Peruanac imao više koncentracije i rezultatom 7:4 došao do poravnanja u setovima.

U odlučujućem trećem setu Damiru je bio dovoljan jedan break koji je napravio u četvrtom gemu, nakon čega je mirnom igrom na svoj servis priveo meč kraju i osvojio prvi poen za našu Davis cup reprezentaciju.

U drugom meču Mirza Bašić je doživio poraz od 122. tenisera svijeta Juana Pabla Varilasa rezultatom 2:0 u setovima.

Prvi set trajao je punih sat vremena, a iako je Bašić osvojio break i došao u vodstvo od 5:3, u finišu prvog seta Varilas pravi dva breaka, dolazi do preokreta i prednosti u setvoima. Konačan trijumf ostvario je zahvaljujući osvajanju drugog seta nakon tie-breaka, čime je Varilas donio poravnanje Peruu.

Današnji program počinje igrom parova u kojima će Tomislav Brkić s Mirzom Bašićem tražiti pobjedu protiv peruanskog dvojca Sergio Galdos/ Jorge Brian Panta. Nakon parova uslijediti će dva singl meča i to: Džumhur – Varilas, te Bašić – Alvares.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa