MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Briljantni Benjamin Burić vodio Flensburg do nove pobjede u Ligi prvaka

Rukometaši Flensburga pobijedili su u Bukureštu u 8. kolu Lige prvaka ekipu Dinama rezultatom 28:20, a utakmicu je obilježio briljantni Benjamin Burić.

Naime, bosanskohercegovački golman je imao čak 46 posto uspješnosti odbrana budući da je imao 17 odbrana od 37 pokušaja.

Burić je naprosto izluđivao rukometaše Dinama, a treba dodati da je odbranio dva sedmerca te je imao i jednu asistenciju.

Inače, na početku meča nije izgledalo da će Flensburg napraviti iznenađenje budući da je Dinamo bio favorit. Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 13:13.

U nastavku je Burić “zaključao” svoj gol pa su domaći postigli samo sedam golova. Flensburg je to iskoristio i ubitačnim napadima bez problema slavio u Bukureštu.

Osim Burića, u gostujućem timu se istakao Mensing s devet golova, dok su Ghionea i Nantes postigli po pet pogodaka za domaće.

Flensburg je na petom mjestu Lige prvaka, dok je Dinamo na posljednjoj osmoj poziciji. Njemački tim u narednom kolu gostuje ekipi Motora, dok će Dinamo u goste Veszpremu.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa