MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Briljantni Prevljak doveo Eupen na lidersku poziciju belgijskog prvenstva

Nogometaši Eupena pobijedili su sinoć na domaćem terenu u okviru 10. kola belgijskog prvenstva ekipu Genka rezultatom 3:2, a u redovima pobjedničkog tima ponovo je briljirao bh. napadač Smail Prevljak.

Favorizovani gosti su u vodstvo stigli već u 11. minuti golom Thorstvedta, ali je slavlje Genka trajalo samo pet minuta budući da je Prevljak realizirao penal za 1:1.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo pogodaka, iako su obje ekipe imale veliki broj opasnih napada i nekoliko ozbiljnih prilika.

Pola sata prije kraja meča Eupen ostaje s igračem manje isključenjem Amata, a 12 minuta kasnije Ugbo donosi novo vodstvo Genku.

Činilo se kako domaći nemaju više šansi za povratak, a onda je četiri minute prije kraja meča sjajni Prevljak ponovo pogodio za 2:2. Međutim, tu nije bio kraj jer je Heris u trećoj minuti sudijske nadoknade pogodio za preokret s igračem manje za konačnih 3:2.

Prevljak je sinoć tako postigao treći i četvrti gol ove sezone u belgijskom prvenstvu, a ima i tri asistencije.

Eupen je sinoćnjim šestim trijumfom u sezoni zasjeo na prvo mjesto u ligi s istim brojem bodova kao i Antwerp. Genk je na petoj poziciji.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa