MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Chelsea izbacio Real i plasirao se u finale LP

Nogometaši Chelseaja plasirali su se u finale Lige prvaka nakon što su u dvije utakmice polufinala bili bolji od Reala. U prvom meču odigranom u Madridu bilo je 1:1, dok su sjajni Plavci večeras slavili u Londonu rezultatom 2:0.

Chelsea je bolje otvorio utakmicu, a u 19. minuti bio im je poništen gol. Werner je bio savladao Courtoisa, ali je za korak bio u ofsajdu pa je pogodak poništen. Odgovorio je Real u 26. minuti. Benzema je odlično pucao, ali je Mendy fantastično reagovao.

Dvije minute kasnije Chelsea je došao u vodstvo. Havertz je lobovao Courtoisa, lopta je pogodila prečku, a Werner je natrčao na odbijenu loptu i pospremio je u mrežu za vodstvo Chelseaja.

Do kraja prvog poluvremena Real je imao još jednu dobru šansu nakon šuta Benzeme, ali je Mendy još jednom sjajno odbranio.

Samo što se krenulo sa centra u drugom poluvremenu Havertz je ponovo pogodio prečku, a u 54. minuti Mount je propustio priliku da nokautira Real, ali je Courtois odbranio njegov udarac nakon što su se našli u situaciji jedan na jedan.

Nastavio je Chelsea prijetiti, a Courtois je večeras bio pravi spasitelj Reala budući da je ponovo odbranio zicer, ovaj put večeras donekle nesretnom Havertzu.

Real apsolutno nije imao nikakvih šansi protiv odlično organizovane ekipe Chelseaja, a pet minuta prije kraja meča ekipa iz Londona je udvostručila prednost. Pulišić je bio sam u šesnaestercu nakon prodora fenomenalno Kantea, potom je uposlio Mounta koji zakucava loptu u mrežu za konačnih 2:0.

Chelsea će u finalu Lige prvaka igrati protiv Manchester Cityja koji je sinoć u drugom polufinalu izbacio ekipu PSG-a. Finale je na rasporedu 29. maja na Olimpijskom stadionu Atatutk u Istanbulu.

Rezultat i strijelci:

Chelsea – Real Madrid 2:0 (Werner 28′, Mount 85′)

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa