MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Chelsea pobijedio Leicester i napravio ključni korak ka plasmanu u Ligu prvaka

Nogometaši Chelseaja pobijedili su Leicester rezultatom 2:1 u okviru 37. kola Premiershipa i napravili su veliki korak ka plasmanu u Ligu prvaka.

Bio je to međusobni okršaj dva tima koja se bore za mjesta u najelitnijem klupskom takmičenju u Evropi, a Cheslea je ovim trijumfom prestigao Lisice i u posljednjem kolu na gostovanju protiv Aston Ville eventualnom pobjedom osigurat će treće mjesto.

S druge strane, Leicester dočekuje Tottenham, ali ni pobjeda im neće garantovati četvrtu poziciju s obzirom da Liverpool ima tri boda manje, ali i susret manje, te se ima priliku sutrašnjom pobjedom protiv Burnleyja izjednačiti na tabeli s Lisicama.

U tom slučaju, odlučivala bi gol-razlika, a Redsi su trenutno u nešto boljem položaju. Ipak, izvjesno je da će posljednje kolo u nedjelju biti izuzetno dramatično.

Što se samog meča tiče, Cheslea je bio dosta bolji rival u prvom dijelu. Poništena su im i dva gola Wernera, ali do trijumfa su stigli u nastavku.

Prvo je Rudiger u 47. minuti doveo Plavce u vodstvo, da bi Jorginho duplirao prednost iz penala u 66. minuti. Leicester je do kraja uspio samo ublažiti poraz, a strijelac za konačnih 2:1 bio je Iheanacho u 76. minuti.

Utakmica na Stamford Bridgeu se nakon dugo vremena igrala pred navijačima, nakon što su britanske vlasti odobrile povratak do 10.000 gledalaca na tribine u posljednja dva kola.

Chelsea – Leicester 2:1 (Rudiger 47′, Jorginho 66′ pen. / Iheanacho 76′)

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa