MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Chelsea u derbiju pobijedio Liverpool

Fudbaleri Chelseaja su u gostima pobijedili Liverpool sa 1:0 u derbiju 29. kola engleskog Premiershipa.

Prvu šansu na meču imali su igrači londonskog kluba kada je Werner pokušao s ruba kaznenog prostora, ali lopta je otišla preko kola Alissona. Chelsea ponovo prijeti u 16. minuti kada je u šansi još jednom bio Werner, ali Alisson je sjajno uspio da zaustavi njegov udarac.

Gosti su u 24. minuti uspjeli da povedu sa 1:0 kada je Werner savladao Alissona nakon asistencije Jorginha, no VAR je na kraju poništio ovaj pogodak zbog milimetarskog ofsajda.

Međutim, Chelsea je uspio da povede sa 1:0 u samom finišu prvog dijela. Kante je poslao sjajnu dugu loptu za Mounta koji postiže prelijep pogodak za 1:0 i veliko slavlje Plavaca.

Liverpool je dosta dobro otvorio drugi dio igre. Domaći su u 49. minuti tražili penal kada je lopta u ruku pogodila Kantea, ali je sudija samo odmahnuo rukama.

Chelsea ponovo prijeti u 54. minuti kada je Ziyech šutirao, a loptu s gol-linije izbija jedan od igrača Redsa. Plavci su odličnu šansu imali i u 77. minuti kada je Werner izašao sam ispred Alissona, ali je Brazilac bio siguran.

Liverpool je imao posjed do kraja meča, ali nisu uspjeli ozbiljnije da zaprijete golu Mendyja, te su nastavili s očajnim rezultatima na Anfiledu u 2021. godini.

Chelsea je sada na četvrtoj poziciji sa 47 bodova, dok je Liverpool tek sedmi i ima četiri boda manje.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa