MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Dembele i Messi srušili nemoćni Juventus, Pjanić igrao cijelu utakmicu

Fudbaleri Barcelone  su protekle večeri u gostima pobijedili Juventus sa 2:0 u meču drugog kola grupne faze Lige prvaka. Barcelona je odlično otvorila utakmicu i već u drugoj minuti stvorila sjajnu šansu. Pjanić je uposlio Griezmanna koji je s desetak metara zatresao stativu gola Juventusa.

Gosti su krenuli s napadima što im se isplatilo u 14. minuti. Messi je poslao sjajnu dugu loptu za Dembelea koji je odličnim lažnjakom našao prostor za šut i fantastično pogodio za 0:1. Juvetnus je bolje otvorio drugi dio utakmice. Stara dama je u 55. minuti ponovo došla do gola preko Morate i ovaj put pomoćnik nije ništa pokazao. Činilo se da je to gol za 1:1, ali VAR je nakon toga reagovao i ponovo poništio gol jer je Španac po treći put bio u ofsajdu.

Nakon toga krenula je revija promašaja igrača Barcelone. Messi je imao odličnu šansu u 62. minuti, ali je s vrha kaznenog prostora šutirao pored gola Juventusa.

Desetak minuta kasnije fantastičan dribling Messija pored Bonuccija, ali Demiral spašava Juve. Odličnu šansu u 75. minuti propustio je i Griezmann kada je izašao ispred Szczesnog, ali je ponovo bio neprecizan.

Ipak, u samom finišu utakmice Barcelona dolazi do drugog gola. Ansu Fati je izborio penal, a siguran s bijele tačke bio je Lionel Messi koji je tako postavio konačnih 0:2.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je odigrao svih 90 minuta u pobjedi Barcelone protiv njegovog dojučerašnjeg kluba.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa