MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Dinamo senzacionalno izbacio Tottenham

Nogometaši Dinama ostvarili su najveći evropski uspjeh u novijoj historiji. Zagrepčani su u revanš susretu osmine finala Evropske lige eliminisali slavni Tottenhham, nakon što je poslije produžetaka bilo 3:0 za hrvatskog prvaka.Modri su jurili zaostatak iz prvog meča od 2:0 protiv ekipe Josea Mourinha i od početka su se postavili hrabro, te su dominirali u posjedu lopte. Najbolju šansu u prvom dijelu imao je Lovro Majer u 35. minuti, kada je neometan s desetak metara šutirao pored gola.

Dinamo je u nastavku izvršio još veći pritisak, a za dobru igru nagrađeni su u 62. minuti. Mislav Oršić se sjajno namjestio na šut iskosa s vrha šesnaestarca i fenomenalno je pogodio suprotne rašlje za 1:0.

Hrvatski prvak potom nije srljao, čekao je strpljivo svoju šansu, a dočekali su je u 83. minuti. Rezervista Atiemwen je lijepo uposlio Oršića koji je s desetak metara preciznim udarcem matirao Llorisa za 2:0. Tottenham je u finišu imao najbolju šansu preko Harryja Kanea, ali je njegov udarac s gol-linije izbacio Theophile-Catherine i ušlo se u produžetke.

U prvom produžetku veliku šansu je imao Leovac u 96. minuti, ali iz vrlo dobre situacije šutirao je traljavo, pored gola. I onda, u 106. minuti, Oršić koji je odigrao utakmicu karijere, nakon izvanrednog solo prodora postigao je fenomenalan gol za 3:0 i svoj hat-trick.

Uslijedio je pritisak gostiju, koji su kolosalnu šansu propustili u 116. minuti. Kane je iz blizine šutirao i kada su mnogi vidjeli loptu u mreži, Livaković se panterski bacio i spasio svoj gol.

Ostalo je do kraja 3:0, pa se Dinamo senzacionalno plasirao u četvrtfinale Evropske lige.

Izvlačenje parova četvrtfinala zakazano je za sutra u 13 sati u švicarskom Nyonu.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa