MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Đoković pobijedio Berrettinija i zakazao polufinale Roland Garrosa s Nadalom

Srbijanski teniser Novak Đoković pobijedio je Italijana Matteoa Berrettinija (ATP: 9.) rezultatom 3:1 u setovima (6:3, 6:2, 6:7, 7:5) te se tako plasirao u polufinale Roland Garrosa gdje će igrati protiv španskog igrača Rafaela Nadala.

Đoković je na početku meča imao problema u gemovima na svoj servis i već u prvom je Berrettini imao jednu break loptu, no nije je iskoristio, baš kao ni jednu break loptu koju je imao u trećem gemu pri rezultatu 1:1.

Ključni trenutak prvog seta bio je u četvrtom gemu kada je Novak iskoristio drugu break loptu i došao u vodstvo od 3:1, nakon čega je značajno popravio igru na svoj servis i mirno priveo prvi set kraju. Bilo je 6:3.

Drugi set u potpunosti je pripao Đokoviću i za samo 37 minuta došao je u vodstvo od 2:0, a njemu je bilo potrebno da napravio dva breaka (u petom i sedmom gemu) te rezultatom 6:2 dođe do sigurne prednosti od 2:0 u setovima.

U četvrtom setu oba igrača bila su poprilično sigurna u igri na svoj servis, a na kraju je pobjednik odlučen tek nakon tie-breaka. Đoković je u jednom trenutku imao “sve u svojim rukama”, ali je napravio dvije neiznuđene greške i faktički poklonio set svom protivniku.

U odlučujućem petom setu publika je zbog policijskog sata u Francuskoj morala napustiti tribine, zbog čega su čak i protestvovali. Sudija je nakratko prekinuo meč, a kada se on nastavio, pobjednik je riješen u narednih 40 minuta kada je Đoković opet podigao svoju igru, napravio break u 12. setu i rezultatom 7:5 stigao do pobjede. Susret je na kraju trajao tri sata i 32 minute, a završen je uoči ponoći.

Đoković će u polufinalu igrati protiv Nadala koji je ranije sa 3:1 u setovima bio bolji od Schwartzmana. Taj susret igra se u petak.

Novak Đoković – Matteo Berrettini 3:1 (6:3, 6:2, 6:7, 7:5)

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa