MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Dušanu Bajeviću produžen ugovor, vodit će Zmajeve i u Ligi nacija

Privremenom selektoru nogometne reprezentacije BiH Dušanu Bajeviću odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH produžen je ugovor.Nogometni savez BiH izabrao je Bajevića za privremenog selektora Zmajeva za utakmice baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo 2020. godine, ali su pomenuti mečevi zbog pandemije koronavirusa otkazani, baš kao i Euro koji se trebao održati ove godine.

Kako je sudbina evropskog nogometa još uvijek pod velikim upitnikom i nije poznat termin kada će se igrati mečevi baraža, kao ni Lige nacija, Nogometni savez BiH odlučio je produžiti ugovor Bajeviću i ovaj proslavljeni stručnjak će nas vjerovatno pokušati odvesti na Euro, kada tačno bude poznat termin igranja utakmica.

Bajević je legenda jugoslovenskog i bosanskohercegovačkog nogometa i jedan od najboljih napadača u historiji bivše zajedničke države.

U dresu Veleža je igrao 1966. do 1977., nakon čega je otišao u grčki AEK, te se ponovo vratio u Velež 1981. i odigrao dvije posljednje sezone u karijeri.

Popularni Princ sa Neretve je po završetku igračke kariijere postao trener voljenog Veleža sa kojim je osvojio Kup Maršala Tita, a najveće trenerske uspjehe imao je u Grčkoj vodeći AEK i Olympiacos. Jedan je od rijetkih koji je sjedio i na klupi najljućih solunskih rivala PAOK-a i Arisa.

Klix.ba/Trend radio

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa