MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Džeko donio pobjedu Romi,prvijenac Gojaka

Fudbaleri Rome su na svom terenu pobijedili Sampdoriju sa 1:0 u meču 15. kola italijanske Serije A. Do kraja prvog poluvremena gledali smo uspavanku na terenu, te nije bilo nekih izglednijih prilika. No, u drugom poluvremenu Rome je krenula dosta ofanzivnije.
Roma je več u 51. minuti zaprijetila preko Džeke, ali lopta nakon udarca bh. napadača odlazi pored stative.


Dijamant je novu šansu imao u 68. minuti kada je nakon centaršuta pokušao glavom, ali ovaj put golman Sampdorije je uspio da zaustavi njegov udarac.
No, samo četiri minute kasnije Džeko je uspio da zatrese mrežu gostiju. S desne strane ubacio je Karsdorp, a bh. napadač se sjajno snalazi i postiže pogodak za 1:0.
Do kraja utakmice Roma je uspjela da sačuva svoju prednost i dođe do nova važna tri boda zahvaljujući Džekinom sedmom pogotku u sezoni. Roma je sada treća sa 30 bodova, dok je Sampdoria na 11. poziciji sa 17 bodova.

Gol i asistencija Gojaka za Torino

Fudbaleri Torina su u gostima pobijedili Parmu sa 3:0 u meču 15. kola Serije A.

Torino je odlično otvorio 2021. godinu u kojoj je cilj da se izvuku iz opasne zone, te su danas uspjeli da u gostima sa 3:0 pobijede Parmu.
Posljednjih 20-tak minuta meča odigrao je i bh. reprezentativac Amer Gojak.
Gojak je bio u centru pažnje u 88. minuti kada je upisao asistenciju, a pogodak za 2:0 postigao je Izzo.


No, u petoj minuti nadoknade Gojak je krunisao sjajnu partiju golom za konačnih 3:0. Za Gojaka je ovo bio debitantski pogodak u dresu Torina.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa