MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Džeko organizovao ručak za saigrače, navijači Rome se pitaju da li je bio oproštajni

Bosanskohercegovački napadač Edin Džeko organizovao je ručak za saigrače iz Rome, a mnogi fanovi Vučice na društvenim mrežama sugerišu da bi to moglo značiti i oproštaj našeg asa od bordo dresa.

U italijanskim medijima konstantno se špekuliše o mogućem odlasku Dijamanta na kraju sezone. Džeko ima još godinu dana ugovora s Romom, ali visoka godišnja plata od 7,5 miliona predstavlja ozbiljan teret za rimski klub koji bi se rado riješio ogromnih izdataka, te su ga navodno spremni pustiti i besplatno.

Ipak, novom treneru Joseu Mourinhu se jako sviđa Džeko i zbog toga postoji mogućnost da se saradnja ipak nastavi i naredne sezone, a sve bi se definitivno trebalo znati naredne sedmice kada će bh. napadač održati sastanak s čelnicima kluba na kojem će razgovarati o svojoj budućnosti.

U međuvremenu, Dijamant se družio sa saigračima u svojoj vili, gdje je pored bazena u vrtu organizovao ručak. Sve to uoči posljednjeg meča sezone u nedjelju protiv Spezije, a iako svi igrači nisu mogli prisustvovati, bio je to dobar način da se i na taj način ekipa dodatno ujedini.

No, za neke navijače ovaj ručak koji je organizirao Džeko izgledao je poput oproštaja. Mnogi misle da je to bio način da pozdravi saigrače i zahvalim im se za sjajne sezone provedene u Rimu, dok su neki njegov gest shvatili kao dodatnu potvrdu koliko Edin voli Romu i smatraju da je spreman ostati sa svojim prijateljima.

Džeko je ove sezone u dresu Rome odigrao 37 utakmica u svim takmičenjima, te je postigao 13 golova uz četiri asistencije.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa