MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Džeko ušao i zabio u pobjedi Rome, Dinamo Zagreb i Crvena zvezda u nokaut fazi

Protekle večeri u grupama A, B, C, D, E i F kompletirano je pretposljednje kolo Evropske lige.
Roma, koja je već ranije prošla dalje u šesnaestinu finala, je dočekala Young Boys i slavila je rezultatom 3:1.
Jean Pierre Nsame je doveo goste u vodstvo u 34. minuti, a Borja Mayoral je u 44. poravnao na 1:1. Vodstvo Romi je donio tinejdžer Riccardo Calafiori u 59. minuti, a konačnih 3:1 je postavio Edin Džeko.
Kapiten Rome je u igru ušao u 60. minuti, a u 81. je prelijepim volejom zatresao mrežu gostiju za konačnih 3:1.
Rijeka je upisala prvi bod u Evropskoj ligi ove sezone kojeg je donijela sa gostovanja kod Real Sociedada rezultatom 2:2.Darko Velkovski je doveo Rijeku u vodstvo u 38. minuti na asistenciju našeg reprezentativca Luke Menala, a Bautista Orgilles Jon je u 69. minuti pogodio za 1:1.
Samo četiri minute kasnije drugi bh. reprezentativac u redovima hrvatskog viceprvaka Stjepan Lončar je silovitim udarcem nakon kornera ponovo doveo Rijeku u vodstvo, a konačnih 2:2 je postavio Nacho Monreal u 79. minuti susreta.
Dinamo i Zvezda osigurali evropsko proljeće
Dinamo je evropsko proljeće osigurao sjajnim nastupima u grupi K. Modri su gostovali kod Feyenoorda i slavili su u Rotterdamu rezultatom 2:0 čime su osigurali ne samo plasman u šesnaestinu finala Evropske lige, već i prvo mjesto u grupi..Dinamo je poveo u 45+5. minuti kada je Bruno Petković pogodio iz penala, a u 52. minuti Lovro Majer je postavio konačnih 2:0.
Crvena zvezda je osvojila drugo mjesto u grupi L zahvaljujući remiju protiv prvoplasiranog Hoffenheima u Beogradu rezultatom 0:0.
Taj bod je bio dovoljan Zvezdi da se pridruži Hoffenheimu u šesnaestini finala s obzirom da ima četiri boda više od trećeplasiranog Slovana iz Libereca.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa