MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Džeko zabio za pobjedu Rome!

Fudbaleri Rome protekle večeri su na svom terenu pobijedili Cagliari sa 3:2 u meču 14. kola italijanske Serije A.
Vučica je uspjela da dođe do važna tri boda na Olimpicu i vrati se u sami vrh tabele. Domaći su poveli već u 11. minuti kada je mrežu kluba sa Sardinije zatresao Veretout.

U prvom dijelu igralo se većinom na sredini terena, te je Roma diktirala tempo. Domaći su zaprijetili u 30. minuti kada je Cragno sjajno odbranio udarac Veretouta, a kasnije dobru šansu ne koristi ni Kumbulla.

Cagliari je prvu ozbiljnu priliku imao u 35. minuti preko Simeonea, ali ostalo je 0:0. Na početku drugog poluvremena rimski klub je mogao da udvostruči prednost.

Nakon kontre Pedro je krenuo sam na gol Cagliarija i mogao je dodati Džeki koji je bio sam na drugoj strani, ali je bio nevjerovatno sebičan i pokušao je na očajan način da lobuje golmana gostiju što je itekako naljutilo Dijamanta.

Kazna za ovaj promašaj i neozbiljnost Pedra došla je samo šest minuta kasnije kada su gosti poravnali na 1:1. Joao Pedro je na sjajan način prošao Mancinija i još bolje zabio za 1:1.

Međutim, Roma je u 71. minuti ponovo povela, a kada je najteže tu je uvijek Edin Džeko. Karsdorp je sjajno prošao po desnoj strani i uposlio Džeku kojem je ostao laganiji dio posla da loptu proslijedi u mrežu za 2:1.

Pet minuta kasnije Džeko je izašao iz igra, a umjesto njega ušao je Mayoral. U 77. minuti Roma je stavila tačku na ovaj meč kada je za 3:1 pogodio Mancini.

Ipak, u 90. minuti penal za goste kojeg je skrivio Villar. Odgovornost je preuzeo Joao Pedro koji je drugim golom na meču postavio konačnih 3:2.

Roma je sada na trećem mjestu sa 27 bodova i ima šest bodova manje od lidera Milana. Cagliari je na 15. poziciji sa 14 bodova.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa