MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

EL:Džeko odveo Romu u polufinale,Dinamo poražen

Nogometaši Rome plasirali su se u polufinale Evropske lige nakon što su u dvije utakmice bili bolji od Ajaxa ukupnim rezultatom 3:2, a velike zasluge za ovaj uspjeh idu na dušu kapitenu reprezentacije BiH Edinu Džeki koji je pogodio u večerašnjem meču (1:1).

U prvoj utakmici odigranoj u Amsterdamu bilo je 2:1 za Romu pa je Vučica bila veliki favorit za prolazak dalje. Ajax se tako i postavio na utakmici u kojoj su imali inicijativu od samog početka meča. Ipak, u prvom poluvremenu nije bilo pogodaka.

Već u četvrtoj minuti nastavka Ajax dolazi do pogotka, a strijelac je bio Brobbey na asistenciju Schuursa. Malo kasnije bio je poništen gol Tadića zbog prekršaja nakon što je bio provjeren putem VAR-a. Nastavio je Ajax dominirati, a onda se po ko zna koji put za Romu ukazao Džeko. Postigao je pogodak za 1:1 i tako praktično donio prolaz svom timu. Do kraja nije bilo promjena pa su igrači Rome mogli slaviti prolazak u polufinale.

Tamo ih čeka Manchester United koji je u dva meča bio bolji od Granade. U Španiji je bilo 2:0 za Crvene Vragove, a identičan rezultat bio je i večeras na Old Traffordu. Golove za United postigli su Cavani te Vallejo poslavši loptu u svoju mrežu.

Prolaz u polufinale ostvario je i Arsenal koji je večeras demolirao Slaviju u Pragu. Dvostruki strijelac bio je Laccazette, dok su po gol zabili Pepe i Saka za ukupnu pobjedu 4:0.

Dinamo se oprostio od Evrope

Nogometaši Villarreala plasirali su se u polufinale Evropske lige nakon što su u dvije utakmice bili bolji od Dinama ukupnim rezultatom 3:1. U prvom meču bilo je 1:0 za Villarreal, a španski klub je i večeras na svom stadionu slavio rezultatom 2:1.

Villarreal je u prvom poluvremenu imao inicijativu, dok je Dinamo, s druge strane, bio uglavnom bezopasan. Iz te dominiacije Villarreal je poveo u 36. minuti. Parejo je pokrenuo brzu akciju, dodao je Morenu, a ovaj produžio na bok za Chukuwezea koji je ubacio u sredinu gdje je Alcacer iz blizine zabio.

Samo sedam minuta kasnije bilo je 2:0. Albiol je napravio pola posla, a strijelac je bio Moreno koji je lagano zabio kraj Dinamove odbrane koja ga je samo gledala. Livaković je prvi šut odbranio, ali drugi put nije mogao ništa. Ujedno je 2:0 bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku utakmice, Dinamo je zaigrao znatno bolje, a plod takve igre isplatio se u 74. minuti kada su smanjili rezultat. Sve je počelo od Ademija koji je dugo čuvao i gradio loptu, onda ju je dodao Petkoviću u 16 metara, a napadač Dinama petom sjajno proigrava Oršića koji zabija za 1:2.

Ipak, do kraja meča nisu imali snage za potpuni preokret pa je Villarreal sasvim zasluženo prošao među četiri najbolje ekipe ovog takmičenja.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa