MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Ermin Beganović prvak BiH u sprintu

Jučer je  u Olimpijskoj dvorani Zetra održano Dvoransko atletsko prvenstvo  Bosne i Hercegovine,a učešče  na ovoj sportskoj manifestaciji uzeli su i takmičari AK “Krajišnik” iz Velike Kladuše ostvarivši odlične rezultate.

Titulom prvaka BiH u sprintu, u kategoriji kadeta (disciplina 60 m) okitio se Ermin Beganović, i potvrdio dominaciju u ovoj disciplini, s obzirom da je i 2019. godine u kategoriji pionira osvojio titulu prvaka BiH. Dodatnu težinu ovoj pobjedi daje i činjenica da su srednje pruge (800 do 5000 m) Erminove primarne discipline.

Treba izdvojiti i odličan nastup Farah Abdić, koja je u disciplini 60 metara-sprint osvojila 5. mjesto,a u debitantskom nastupu dobar rezultat ostvarila je i jedna od najmlađih takmičarki, članica AK ” Krajišnik” Ehlimana Hušidić.

Od muškog dijela ekipe jos su nastupili Harun Hušidić ( u disciplini 60 metara-sprint), koji je uveliko popravio svoje vrijeme u ovoj disciplini.  Harun je aktuleni prvak BiH u disiplini 600 metara i kros, te ce mu ovaj rezultat zasigurno omogućiti još bolje rezultate na narednim takmicenjima, kada bude nastupao u svojim primarnim disciplinama. Debitantske nastupe zabilježili su još Harun Dolić, Muhamed Dizdarević  i Asmir Delanović istrčavši dobre rezultate.

U narednom periodu takmicare AK “Krajišnik” očekuju nastupi na prvenstvima BiH na otvorenom, gdje u svojim glavnim disciplinama očekuju nove medalje.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa