FK Željezničar danas dobija predsjednika, moguće i otvaranje prostora za budućeg investitora

Fudbalski klub Željezničar će danas dobiti novog predsjednika i upravni odbor.Danas će se u Konjicu s početkom u 11 sati održati sjednica Skupštine FK Željezničar, a na njoj će biti izabran nasljednik Admira Džubura koji je krajem prošle godine preminuo od posljedica koronavirusa.

Osim predsjednika, skupštinari će birati i novi Upravni odbor koji će voditi klub u godini kada Željezničar obilježava 100 godina postojanja.

Također, razgovarat će se i o prijedlogu novog modaliteta uređenja kluba kojim bi se otvorio prostor za ulaganje potencijalnih investitora.

Samir Cerić, biznismen iz Londona je već ponudio neka potencijalna rješenja, te je poručio da bi u slučaju da on postane predsjednik u klub doveo investitore.

Pored toga biće razmatrani i izvještaji o radu Upravnog i Nadzornog odbora u 2020. godini kao i plan poslovanja sa finansijskim planom i budžetom za 2021. godinu.

Posebno značajno je i to što će upravljački organi upoznati Skupštinu sa planiranim aktivnostima u okviru programa obilježavanja 100 godina FK Željezničar.

Vezane vijesti: