MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Francuska osvojila Ligu nacija preokretom u finalu protiv Španije

Nogometna reprezentacija Francuske osvojila je UEFA-inu Ligu nacija nakon pobjede protiv Španije u meču odigranom na milanskom San Siru rezultatom 2:1.

Francuska je nešto bolje otvorila utakmicu i već na početku meča mogla je doći u vodstvo, no Benzema nije uspio reagovati na pravi način nakon što je prošao golmana Simona. S obzirom na to da je otišao previše u stranu, pokušao je dodati do Mbappe, ali je odbrana Španije dobro reagovala i izbacila loptu.

Iz prvog poluvremena još izdvajamo situaciju iz 31. minute kada je Kounde igrao rukom, a sudija Taylor nakon dodatne intervencije VAR tehnologije ipak nije pokazao na bijelu tačku.

Španija je u prvom poluvremenu imala dva udarca prema golu Francuske, a Trikolori samo jedan, s tim da su igrači Crvene furije imali puno veći posjed lopte koji je nakon prvih 45 minuta iznosio 64 posto.

Od 64. do 66. minute vidjeli smo pravo nogometno ludilo. Prvo je pred golom Španije bio Theo Hernandez koji je imao veliku šansu za Francusku, ali je pogodio prečku, da bi odmah na drugoj strani stigla kazna.

Nakon lijepe akcije Oyarzabal je izašao ispred Llorisa i sjajnim prizemnim udarcem pogodio dalji ugao za vodstvo svog tima od 1:0. Ipak, slavlje Španije je trajalo samo dvije minute jer je na drugoj strani Francuska odmah došla do poravnanja.

Mbappe je dodao do Benzeme, a ovaj fantastično pogađa dalji ugao golmana Simona i vraća stvari na početak.

U 80. minuti Francuska dolazi do potpunog preokreta. Hernandez je dodao do Mbappea, ovaj izlazi sam ispred Simona i pogađa za 2:1. U prvom trenutku se činilo da je napadač PSG-a bio u nedozvoljenoj poziciji, ali je nakon dodatne intervencije VAR tehnologije ipak ustanovljeno da je pogodak regularan.

Do kraja meča Francuska je uspjela zadržati vodstvo i ostvariti pobjedu, a baš kao i u meču protiv Belgije, uradili su to nakon preokreta.

Francuska je tako nakon Portugala postala druga reprezentacija koja je osvojila UEFA-inu Ligu nacija, a podsjećamo, danas je u susretu za treće mjesto Italija bila bolja od Belgije rezultatom 2:1.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa