MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Haaland srušio Sevillu, Juventus izgubio od Porta

Nogometaši Borussije pobijedili su na stadionu “Ramon Sanchez Pizjuan” u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka ekipu Seville rezultatom 3:2 te je njemački klub tako jednom nogom u četvrtfinalu elitnog evropskog takmičenja.

Ipak, nije se tako činilo da će biti nakon prvih minuta utakmice budući da je Suso pogodio već u sedmoj minuti. Pucao je s ivice šesnaesterca, loptu je neko skrenuo pa je golman Hitz bio bespomoćan.Slavlje domaćih trajalo je svega 12 minuta, a onda je uslijedila rapsodija Borussije.

Prvo je Dahoud uputio nevjerovatni dalekometni udarac kojim pogađa za izjednačenje, a onda je Haaland u 27. minuti donio preokret.

Prije odlaska na odmor fantastični Haaland je postigao još jedan pogodak i tako u potpunosti nokautirao domaćine.

Činili se kako je pitanje putnika u četvrtfinale ovog dvoboja bilo riješeno sve do 84. minute, a onda se Sevilla vraća u igru. De Jong je dočekao centaršut na drugoj stativi i lako poentirao nogom. Tako je kaznio groznu odbranu prekida gostujućeg tima. Do kraja meča nije bilo promjena pa je ostalo konačnih 2:3.

Porto-Juventus 2:1

Nogometaši Porta pobijedili su na stadionu Dragao u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka ekipu Juventusa rezultatom 2:1 te su tako napravili solidnu prednost uoči revanša u Torinu.

Za Staru damu šok je uslijedio već u drugoj minuti kada je Taremi primio loptu nakon što je gosti nisu uspjeli izbiti te je poslao u mrežu za slavlje domaćih. Na odmor se otišlo s rezultatom 1:0. A onda ponovo šok za Juventus samo što se krenulo s centra. Marega se izborio za prostor u šesnestercu te je nakon pasa Manafe poentirao i udvostručio prednost Porta.  

U 83. minuti Chiesa je pogodio i smanjio na 2:1, što je rezultat kojem se u Staroj dami mogu nadati prolazu nakon revanša u Torinu. Do kraja meča više nije bilo promjene rezultata pa je Juventus pjevajući mogao kući budući da i nisu pružili neku spektakularnu partiju.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa