MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Hrvatska u sjajnom meču u Splitu poražena od Portugala, Španija deklasirala Njemačku

Tri sjajna meča u okviru 6. kola Lige nacija odigrana su protekle večeri.
U Splitu je Hrvatska ugostila Portugal i na kraju je izgubila s 3:2. Ostala je s igrače manje u 54. minuti, kada je Marko Rog dobio drugi žuti karton zbog prekršaja nad Ronaldom.
Prvi gol i jedini u prvom poluvremenu postignut je u 29. minuti. Mateo Kovačić je pogodio za 1:0, ali nakon tog isključenja Hrvati su u samo osam minuta primili dva gola.
Prvo Dias u 52. minuti pogađa za 1:1, a osam minuta kasnije Joao Felix je pogodio za preokret, da bi u 65. minuti Kovačić novim golom vratio Hrvatsku. Ipak, Dias u 91. minuti svojim drugim golom uspijeva srušiti domaću slekciju.
Hrvatska je i pored poraza uspjela da se spasi ispadanja u Ligu B Lige nacija, pošto je Švedska izgubila u Parizu s 4:2 od Francuske. Pavard, Coman i Giroud (2) pogađali su mrežu gostiju.
U Sevilli je neviđenu blamažu doživjela reprezentacija Njemačke jer je izgubila od Španije čak s 6:0.
Morata, Rodri, Oyarzabal i tri puta Ferran Torres pogađali su mrežu očajnog Neuera za potpuni debakl Njemačke.
Španija je tako osigurala play-off kao prva u grupi sa 11 bodova. Slijedi Njemačka sa devet, Ukrajina sa šest i Švicarska s tri boda. Duel Švicarska – Ukrajina je otkazan jer su gosti, po pravilima zdravstvenih vlasti u Luzernu, morali u izolaciju.

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa