MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Inter trijumfom nad Crotoneom stigao na korak do titule prvaka Italije

Nogometaši Intera pobijedili su na stadionu Ezio Scida u 34. kolu Serije A ekipu Crotonea rezultatom 2:0 pa su tako došli na korak do osvajanja titule nakon čak 11 godina budući da drugoplasiranoj Atalanti bježe čak 14 bodova.

Gosti su od prvog minuta krenuli žestoko i prosto je nevjerovatno kako nisu iskoristili niti jednu od brojnih prilika u prvom poluvremenu. Posebno je briljirao golman domaćih Cordaz.

Inter je i u nastavku imao inicijativu te su se redale prilike, a nagrada za takvu partiju stigla je u 69. minuti kada je Eriksen postigao pogodak na asistenciju Lukakua.

Sedam minuta prije kraja meča bio je poništen pogodak Lukaku nakon što se putem VAR-a ustanovila da je prethodno bio ofsajd, a u sudijskoj nadoknadi Hakimi je na dodavanje Barelle postavio konačnih 0:2.

Inter je uvećao prednost na prvom mjestu i sada četiri kola prije kraja prvenstva ima 14 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Atalantu koja ima meč manje. Ukoliko Atalante sutra ne pobijedi. Inter će biti novi prvak Italije. S druge strane, Crotone je već član Serije B.

Izvor:Klix.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa