MARKETING

ADA PROMET Velika Kladusa - Tehnicki pregled

Italija slavila protiv Belgije i zakazala duel sa Špancima u polufinalu

Mreža se na Alijanc Areni u Minhenu prvi put zatresla u 13. minuti kada je pogodio Leonardo Bonući (Bonucci), ali je sudija Slavko Vinčić poništio gol defanzivca Italije nakon asistencije iz VAR sobe. „Azure“ je do vodstva doveo Nikolo Barela (Nicolo Barella) u 31. minuti kada se sjajno snašao i matirao nemoćnog Tiba Kurtou (Thibaut Courtois). 

Odličan finiš prvog dijela prvo je sjajnim pogotkom u 41. minuti začinio Lorenco Insinje (Lorenzo Insigne), da bi posljednji sastojak bio dosuđeni penal i sigurna egzekucija Romelua Lukakua u 2. minuti sudijske nadoknade.

U drugom poluvremenu se nije mijenjao rezultat iako je bilo nekoliko prilika za to. Najbolju šansu imao je Romelu Lukaku u 61. minuti kada je dobio loptu od Kevina De Brujnea (De Bruyne), ali je loše šutirao i pogodio Leonarda Spinacolu (Spinazzola) na gol liniji. 

Italija će u polufinalu za protivnika imati Španiju koja je ranije danas nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca savladala Švicarsku. Polufinalni susret stari rivali igrat će u utorak (6. juli) u 21 sat na Vembliju. 

avaz.ba

Vezane vijesti:

MARKETING

Sudo Luka logo
ada promet velika kladusa